دومین سفر استانی/ از مطالبات مردمی تا قدردانی از تدبیر در برابر قانون حجاب و عفاف



برنامه‌های سفر به استان خراسان شمالی برگزار شد؛ متن سخنرانی در اجلاس سراسری نماز، دیدار با خانواده شهدا، دیدار با مردم استان، بازدید از مرکز تشخیصی درمان قلب بجنورد، مراجعه به مرکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست بجنورد، بهره‌برداری از تصفیه‌خانه تکمیلی پتروشیمی خراسان و بازدید از نمایشگاه تخصصی کشاورزی استان خراسان شمالی منتشر شده اما حاشیه‌های این برنامه‌ها نیز خواندنی است.

به قلم خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع‌رسانی دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور حدود ساعت ۱۴ روز چهارشنبه پنجم دی ماه وارد بجنورد شد. یک دانش‌آموز همراه نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی و استاندار پای پله‌های هواپیما با اهدا دسته‌گل از او استقبال کردند. سپس «کاروان وفاق» به سمت «کمپ پتروشیمی» حرکت کرد که در خارج از شهر قرار داشت.

زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان و خانواده، عبدالکریم حسین‌زاده، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو و غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی، پزشکیان را در این سفر همراهی می‌کنند.

 

باید با نسل جوان گویاتر گفت‌وگو کنیم

در گوشه‌وکنار محل برگزاری اجلاس سراسری نماز افرادی حضور داشتند تا نامه‌های خود را به دست مرد پاستور برسانند. پزشکیان در میان تیترهای متعدد سخنانش اشاره کرد: «ما باید بتوانیم با نسل جوانی که به سادگی حرف‌های ما را دیگر قبول ندارند با زبانی گویاتر و معنی‌دارتر و مفهوم بلندتر گفت‌وگو کنیم. این درک من از نماز و اقامه آن است و به همین شکل عمل می‌کنم.»

در بخشی از این مراسم از متولیان و مروجان نماز تقدیر شد. فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، و چکشیان، به نمایندگی از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم تجلیل شدند.

پس از این مراسم، دکتر پزشکیان در منزل شهیدان ابراهیم و علیرضا رمضانی و فیضل‌الله سجادی حضور یافت و با خانواده آنها دیدار و گفت‌وگو کرد. پزشکیان در این دیدار گفت: «ما دعای خیر مادران شهدا را حامی و پشتیبان خود می‌دانیم و از خدای متعال می‌خواهیم ما را در این مسئولیت یاری کند تا شرمنده شهدا نباشیم.»

 

فرصت اقتصادی استان خراسان شمالی؛ 300 کیلومتر مرز مشترک با ترکمنستان

چند دقیقه مانده تا ساعت ۱۸، دکتر پزشکیان برای دیدار با فعالان اقتصادی استان خراسان شمالی در استانداری حاضر شد. در این سالن هفت صندلی به چشم می‌خورد که رئیس‌جمهور در  وسط آن نشسته بود و سمت چپ استاندار، معاون اجرایی و وزیر کار و سمت راست، نماینده ولی فقیه در استان، وزیر راه و رئیس دفتر رئیس‌جمهور حضور داشتند. در این مراسم ۱۵ نفر از فعالان اقتصادی خراسان شمالی صحبت کردند. در بعضی مواقع سخنرانان با زبان‌های ترکی و کردی به رئیس‌جمهور خوش‌آمد گفتند و او نیز متقابلاً از آنها به همان زبان تشکر کرد.

استان خراسان شمالی رنگین‌کمانی از اقوام و گویش‌ها و خرده‌فرهنگ‌هاست و در میان حاضران این نشست تعدادی از افراد با لباس محلی حاضر بودند. سخنرانان از پایین بودن سطح رفاه و فرصت‌های شغلی و نابرابری‌های اقتصادی گله داشتند. همچنین وضع قانون‌های مالیاتی را در استانی که ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با ترکمنستان دارد ولی از گذرگاه‌های زمینی، هوایی و دریایی برای ترانزیت محروم است «ناجوانمردانه» نامیدند. گفته شد از صنعت پرورش اسب و قالی‌بافی نیز حمایت بیشتری شود. از سوی دیگر، ناترازی در حوزه صنعت برق هم از دیگر موارد انتقاد فعالان اقتصادی این استان بود.

 

اهدای بازوبند پهلوانی به سعید عباسی

در محل ورودی استانداری خراسان شمالی آحاد مختلف مردم حضور داشتند که به دلیل فضای کم سالن امکان حضور نداشتند. همچین برخی از شهروندان بجنوردی بنر و پلاکاردهایی خوش‌آمدگویی در دست داشتند و تلاش می‌کردند به هر طریقی شده نامه‌های خود را به دست رئیس‌جمهور برسانند. در این مراسم، به دلیل صرفه‌جویی در بیت‌المال خبری از هدایا و تشریفات معمول نبود.

روز دوم سفر با دیدار مردم با رئیس‌جمهور در سالن ورزشی آغاز شد. تصاویر ۱۳ شهید شاخص این استان در سالن به چشم می‌خورد و کارکنان هلال احمر با اهدای پرچم ایران در حال استقبال از مهمانان بودند. گروهی از مردان با بازوبند و زنان با شال آبی آسمانی که روی آنها عبارت «ارتباطات مردمی» به چشم می‌خورد از همان ساعت‌های اولیه صبح در حال جمع‌آوری نامه‌های مردم بودند. پیش از آغاز رسمی مراسم، موسیقی‌های حماسی و فولکلور  همراه با رقص محلی کرمانجی اجرا شد. دکتر پزشکیان در حالی که مرشد ضرب زورخانه‌ای خود را در اوج به صدا درآورد با چابکی وارد سالن شد و در همین حین پس از زنگ مرشد مردم  به افتخارش او را بی‌وقفه تشویق کردند.

در این برنامه، طاها رفیعی، انگشتری متبرک را به دکتر پزشکیان هدیه داد و پزشکیان انگشتر را در انگشت کوچک دست راستش انداخت. همچنین دانش‌آموز دختری شاخه گلی را به رئیس‌جمهور تقدیم کرد و در ادامه، دکتر پزشکیان در فضایی آکنده از صدای ضرب و زنگ و سوت و تشویق پیاپی با حضور در روی صحنه بازوبند پهلوانی را به بازوی سعید عباسی، قهرمان قهرمانان کشتی با چوخه بست.

 

باید به گفتار و تعهداتمان عمل کنیم

پس از اینکه دکتر پزشکیان پشت تریبون قرار گرفت پسر جوانی از سوی دیگر سالن گفت: «دوستت داریم.» در همین حین دکتر پزشکیان اظهار کرد: «در جمع شما صحبت کردن سخت است و باید به گفتار و تعهداتمان عمل کنیم.» و به دنبال آن در سالن همهمه شد. فرد دیگری از دکتر پزشکیان درخواست کرد به فکر اشتغال جوانان باشد. در بخشی از سخنان دکتر پزشکیان فرد دیگری بالای صندلی رفت و فریاد کرد با ناعدالتی از دانشگاه اخراج شده است. او خواهان دیدار حضوری با رئیس‌جمهور بود. تشریفات و گروه حفاظت دکتر پزشکیان او و فرزندش را محترمانه به ردیف اول مهمانان آوردند تا اعتراضش را به رئیس‌جمهور منتقل کند.

در ادامه سخنرانی، دکتر پزشکیان نسبت به روشنایی سالن ورزشی و دمای بالای آن اعتراض کرد. چند لحظه بعد نور سالن قطع شد. پزشکیان در پایان سخنانش از مردم خواست تا هرکسی یک قدم برای درست کردن وضع مملکت بردارد. پس از پایان سخنان رئیس‌جمهور یک معلول تابلوی نقاشی خود را به او تقدیم کرد.

در بخش دیگر سفر، دکتر پزشکیان در مرکز تشخیصی درمان قلب بجنورد نیز حضور یافت و از بخش‌های مختلف این مرکز درمانی 18 تختخوابی بازدید کرد. او سال 92 نیز در جریان سفر به استان خراسان شمالی از بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد بازدید کرده بود.  همچنین به نمایشگاه تخصصی کشاورزی استان خراسان شمالی رفت. این نمایشگاه با حضور 45 شرکت در 105 غرفه برپا و توانمندی‌های استان در تولید فرآورده‌های گوناگون زراعی، باغی، دام و طیور، ادوات و تجهیزات بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی و وابسته به این بخش‌ها، به نمایش گذاشته شده بود.

 

استقلال علمی دانشگاه در خطر است

در برنامه دیگری پزشکیان با نخبگان و فرهیختگان استان خراسان شمالی در سالن فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد دیدار کرد. با توجه به پویش دو درجه کمتر، نور بخشی از ردیف‌های سالن خاموش بود. کیمیا بهادری، دانش‌آموز نخبه استان، بهبود زیرساخت‌های آموزشی، حمایت از دانش‌آموزان مناطق محروم، برنامه‌های حمایتی شغلی و تحصیلی و ایجاد ارتباط میان صنعت و دانشگاه را دغدغه‌های اصلی قشر دانش‌آموز عنوان کرد. او در بخش دیگر سخنان خود مطالباتش را به زبان انگلیسی مطرح کرد. حسین علی‌نیا، مسئول ستاد دکتر پزشکیان در استان خراسان شمالی، همراه بودن مردم را مهمترین نیروی بازدارنده در برابر دشمنان دانست و گفت: «شما آخرین حلقه امیدی هستید که مردم به آن چنگ زدند.» حسن جعفریانی، فعال سیاسی، اعلام کرد: «رسالت تاریخی دانشگاه روشنگری است و هیچ جریانی نتوانست دانشگاه را برای خود کند اما استقلال علمی اکنون در معرض خطر است.» در ادامه، محمدرضا قربانی، عضو هیئت علمی دانشگاه بجنورد، نیز از انتظار مردم برای تحقق عدالت و انصاف سخن گفت و یادآور شد که  نخبگان ماندند تا کشور را بسازند. او پیشنهاد کرد: «ایجاد زیرساخت‌های لازم و ایجاد خط اعتباری لازم در حوزه فناوری‌های نوین و نو ظهور»، «رفع محدودیت استفاده از ماده ۲۳ در مناطق کم‌برخوردار»، «ایجاد صندوق‌های خطرپذیر» برای شرکت‌ها موجب تحقق عدالت و انصاف در زمینه علمی و فناوری خواهد شد. مهران بلایی، رئیس بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد، اظهار کرد: «مسئولان دانشگاه و مدیران استان هم بسیج شدند تا مسائل اولیه دانشگاه را که مثلث خوابگاه، حمل‌ونقل و تغذیه است حل کنند. سهم آموزش عالی استان از اعتبارات ویژه سفر شما چقدر است؟ نباید این‌گونه تصور شود که اینجا فرصتی برای تمرین مدیریت مدیران تازه‌کار و پله‌ای برای رشد آنان باشد.»

 

انتخاب استانداران و معاونان اهل سنت نشان‌دهنده عزم جدی شما برای رفع تبعیض‌هاست

مریم ثروتی، دبیر حزب اتحاد ملت، تأکید کرد: «بحران قانون‌گذاری یکی از مسائل و مشکلات جدی کشور است. ما قدردان تدبیر شما در برابر قانون حجاب و عفاف هستیم و اطمینان داریم که هوش ایرانی با فقه پویا می‌تواند زندگی مردم را مسالمت‌آمیز تدبیر کند. ما متوجه محدودیت‌های شما هستیم. با مردم همان‌طور که گفته‌اید صادقانه حرف بزنید.» گلدی آخوند کمالی، از متنفذین اهل سنت، دکتر پزشکیان را منادی وحدت و همدلی خطاب کرد و گفت: «انتخاب استانداران و معاونان اهل سنت، ما را به یاد آیه ۶۳ سوره انفال می‌اندازد که نشان‌دهنده عزم جدی دولت شما برای رفع تبعیض‌ها و سازندگی ایران به وسیله تمامی قومیت‌هاست.» ریحانه یزدان‌پور، برنده نوبل ایرانی، به زبان کرمانجی به شعرخوانی درباره همدلی و وفاق ملی پرداخت. صدیقه بهاری، فرزند شهید خلیل‌الله بهاری، نیز یادآور شد: « با توجه به اتفاقات منطقه خواهان این هستیم که سایه جنگ را از کشورمان دور کنید.» جمشید گریوانی، فعال سیاسی و اجتماعی، گفت که مردم نفاق را قبول ندارند. دکتر محمدحسین انصاری، قدیمی‌ترین پزشک بجنورد، نیز از مسئولان خواست چهره محرومیت را از این استان پاک کنند.

در پایان این بخش از سفر، چند دقیقه مانده به ساعت ۱۷، دکتر پزشکیان پست تریبون قرار گرفت و با اظهار شرمندگی یادآور شد که من نمی‌خواهم بگویم چه کسی مقصر است، فقط می‌گویم که ما با هم برای حل مشکلات راه‌حل و نسخه‌ای پیدا خواهیم کرد.

گفتنی است، در بخش‌های متعدد این سفر، یکی از جلوه‌های همکاری و وفاق را مأموران امنیتی و اعضای تشریفات دکتر پزشکیان با تحویل گرفتن نامه مردم به نمایش گذاشتند. هم‌چنین در مسیر تردد کاروان حامل رئیس‌جمهور افرادی پلاکاردی با موضوع حجاب را در دست داشتند.

 

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دیدار با فرهیختگان و نخبگان خوزستان
رئیس‌جمهور از حاشیه شهر اهواز بازدید کرد