کمتر از چهار درصد بی‌سواد داریم

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: طبق برآوردی که تا امروز سازمان آمار اعلام کرده است ۹۶ و دو دهم درصد از جمعیت کشور باسواد است و ۳ درصد بی‌سواد داریم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دکتر مسعود پزشکیان به نقل از خبرگزاری فارس، عبدالرضا فولادوند معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی امشب ۶ دی ماه ۱۴۰۳ در برنامه صف اول شبکه خبر گفت: آمار باسوادان در سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۵۵ ۴۸ و ۸ دهم درصد بوده است. طبق آمار سال ۱۳۹۵ این رقم به حدود ۹۴.۷ درصد رسیده است. طبق برآوردی که تا امروز سازمان آمار اعلام کرده است ۹۶ و دو دهم درصد از جمعیت ما باسواد است و ۳ درصد بی‌سواد داریم. معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی افزود: از هفتم دی ماه ۱۳۵۸ در سوادآموزی رشد شتابانی را تجربه کردیم. جمعیت بی‌سوادی ما، سن بالاتر و انگیزه کمتری دارند. در طول این ۴۵ سال مراحل گوناگونی را طی کردیم و این رشد بیشتر برای دو دهه ابتدایی بعد از انقلاب است.وی ادامه داد: فقر مالی باعث شده است که جوامع ما بیشتر به فکر کسب درآمد باشند برای اینکه آموزش سوادآموزی را در کنار کار توسعه بدهیم در حوزه وزارت جهاد و کشاورزی کتاب‌هایی را تدوین کردیم و سواد را در کنار کار روزمره افراد آوردیم.فولادوند در مورد گام سوم گفت: ما اگر آموزش رسمی را به عنوان گام اول محسوب کنیم گام سوم بحث مهارت‌های سبک زندگی است.معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: بر اساس برآورد مرکز آمار در سال ۱۴۰۲ ۹۰.۷ درصد باسواد داریم که این افراد 6 سال به بالاهستند. جمعیت باسوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال که جمعیت هدف سازمان نهضت سوادآموزی است ۹۶ و ۹ دهم درصد در سال ۱۴۰۲ برآورد شد.
فولادوند گفت: یونسکو چهار تعریف از سواد دارد که اولین تعریف، توانایی خواندن و نوشتن افراد به زبان مادری است یعنی همان چیزی که ما در طول ۴۵ سال پای آن ایستادیم. تعریف دوم، آشنایی با زبان خارجه و استفاده از سیستم‌های رایانه‌ای است. تعریف سوم، ۱۲ مهارت را برای سواد اعلام کردند و در تعریف چهارم باسواد کسی است که با استفاده از ۱۲ مهارت در خود تغییر ایجاد کند.وی افزود: در برنامه هفتم قید انحلال و ادغام سازمان نهضت سواد آموزی زده شده و این سازمان را به سمت آموزش‌های مهارتی می‌برند. سازمان نهضت سوادآموزی و آموزش عمومی بزرگسالان، سازمانی‌ آموزشی و فرهنگی وابسته به وزارت آموزش و پرورش خواهد شد که به صورت هیئت امنایی و بر اساس مقررات این اساسنامه اداره می‌شود. هدف سازمان در اساسنامه پیشنهادی شامل هماهنگی، برنامه‌ریزی، پشتیبانی، نظارت بر امور مرتبط با ریشه‌کنی بی‌سوادی، آموزش بزرگسالان و ارتقای سواد عمومی است.معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در مورد استخدام آموزشیاران گفت: تمام آموزش دهندگانی که تا قبل از سال ۹۱ فعالیت داشتند بر اساس مصوبه مجلس جذب آموزش و پرورش شدند اما از سال ۹۱ به بعد صرفاً از موسسات آموزشی خرید خدمات کردیم. کسانی که در پنج سال گذشته حداقل یک سال و در هر هفته ۲۴ ساعت تدریس داشتند بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۳ می‌توانند به صورت حق‌التدریس فعالیت کنند.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

آیا صدای خوزستانی‌ها رسید؟
جلسه سران قوا
سنت خشت‌گذاری
دیدار با فرهیختگان و نخبگان خوزستان