به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر مسعود پزشکیان به نقل از الف، پس از وزارت هم از سال 87 تاکنون نماینده تبریز در مجلس است که در دوره دهم نایب رئیس مجلس هم بود.
پزشکیان در دستهبندی های سیاسی، اصلاحطلب به شمار میآید اما عنصر تشکیلاتی اصلاحطلب نیست. در مصاحبه های اخیر با رسانه ها وقتی با این پرسش مواجه می شود که اصلاح طلب است یا نه سخنانی میگوید که در واقع هم تایید اصلاحطلب بودن است و هم نفی تشکیلاتی بودن.
مثلا پزشکیان در گفتگو با اعتماد وقتی با این پرسش مواجه شده که «چرا در ابتدای مصاحبه ها از او درباره گرایش سیاسی پرسش میشود» تقریبا همان جوابی را که به بقیه داده به اعتماد داده و گفته است: «من از اول نگاه اصلاحات داشتم. به نظر من يك مسلمان نميتواند اصلاحاتي نباشد؛ چون در قرآن هم تاكيد شده كه ايمان بدون عمل صالح معني ندارد و ايماني قابلقبول است كه با عمل صالح توام باشد. درواقع انتخاب درست زماني امكانپذير است كه تغيير در رفتار و قابليت انعطاف در تغيير رفتار صورت گيرد و انسان براي بهبود رفتارش تلاش كند كه بدون اصلاحات به هيچ عنوان نميتوان به جايي رسيد.»
اما آنچه پزشکیان را از بقیه اصلاحطلبان متمایز میکند تاکید او بر مسئله عدالت است. پزشکیان در مصاحبه هایی که اخیرا انجام داده است بر موضوع شفافیت مالی همه مردم برای حاکمیت که از آن با تعبیر «FATF داخلی» یاد میکند و هچنین توزیع مناسب و هدفمند یارانه انرژی تاکید کرده است.
کمتر کسی از نامزدهای ریاست جمهوری بر این دو موضوع و آن هم به این شکل دست گذاشته است. طبیعتا اگر آنچه پزشکیان وعده میدهد اجرایی شود، حداقل بیشترشدن شکاف اجتماعی و اقتصادی جلوگیری میکند.
پزشکیان وقتی درباره ضمانت اجرا مورد پرسش واقع میشود کارنامه خود در زمان ریاست دانشگاه علوم پزشکی و وزارت را شاهد میآورد. کارنامهای که در یاد عموم مردم نیست. هرچند مردم تبریز حتما از او راضی بودهاند که چهار دوره پیاپی برای نمایندگی وی را انتخاب کرده اند.
در مجموع به نظر می رسد پزشکیان در صورت تایید صلاحیت بتواند با مزیت گفتمانی عدالتخواهی رقیبی جدی حداقل در درون ارد.گاه اصلاح طلبان باشد. چرا که مانند بقیه نامزدهای اصلاح طلب به دولت کنونی هم مرتبط نیست و به همین جهت رای منفی کمتری دارد.