احترام به مردم و شنیدن مطالبات آنان، اصل حکمرانی دولت است

رئیس جمهور بر لزوم ارتباط مستمر، شفاف و صادقانه مسئولان با مردم تأکید کرد و افزود: آگاهی‌بخشی و شفاف‌سازی برای افکار عمومی، نقش مهمی در پیشگیری از بروز نارضایتی و تنش‌های اجتماعی دارد.

یکصد و چهل و دومین جلسه هیئت دولت ۱۴ دی ۱۴۰۴، به ریاست دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور برگزار شد.

تعامل مستقیم با مردم، در کاهش فشارهای روانی و اجتماعی موثر است

در این جلسه، رئیس‌جمهور ضمن قدردانی از تلاش‌ها و اقدامات وزرا و دستگاه‌های اجرایی در راستای بهبود وضعیت معیشتی مردم و مدیریت شرایط کنونی کشور، بر ضرورت مشارکت فرابخشی و نقش‌آفرینی همه صاحبان فرآیند در تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها تأکید کرد و گفت: وجود هرگونه مشکل یا کاستی در جامعه، نتیجه مستقیم عملکردهاست و از این‌رو لازم است در اتخاذ تصمیمات، ذی‌نفعان و مجریان در تمامی ابعاد موضوع مشارکت داده شوند.

پزشکیان همچنین بر لزوم ارتباط مستمر، شفاف و صادقانه مسئولان با مردم تأکید کرد و افزود: آگاهی‌بخشی و شفاف‌سازی برای افکار عمومی، نقش مهمی در پیشگیری از بروز نارضایتی و تنش‌های اجتماعی دارد.

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت رفتار مهربانانه و مسئولانه با مردم تصریح کرد: برخورد با جامعه باید همراه با احترام، گفت‌وگو و سعه‌صدر باشد و وزارت کشور موظف است در این زمینه نظارت کامل و جامعی اعمال کند. بی‌تردید تعامل مستقیم با مردم، شنیدن دغدغه‌ها، مطالبات و نقدهای آنان و تلاش برای اقناع افکار عمومی، نقش مؤثری در کاهش فشارهای روانی و اجتماعی دارد. با برخوردهای قهری و روش‌های ناصحیح، نمی‌توان جامعه را قانع یا آرام کرد.

حفظ اعتماد عمومی در گرو پایبندی عملی به حقوق قانونی شهروندان است

پزشکیان با تأکید بر مسئولیت دولت در ایفای به‌موقع تعهدات و پرداخت دیون و مطالبات مردم تصریح کرد: حفظ اعتماد عمومی در گرو پایبندی عملی به حقوق قانونی شهروندان است و هرگونه تأخیر در انجام تعهدات، می‌تواند به افزایش فشارهای معیشتی و تضعیف سرمایه اجتماعی منجر شود. از این رو دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مسئول موظف‌اند با هماهنگی و برنامه‌ریزی منسجم، روند تسویه مطالبات مردم را تسریع کرده و پاسخگویی شفاف در این زمینه را در اولویت قرار دهند.

رئیس جمهور همچنین بر نقش استانداران در زمینه تقویت هم افزایی تأکید کرد و افزود: لازم است استانداران با بهره‌گیری از ظرفیت گروه‌های اجتماعی، رویکرد محله‌محور را تقویت کرده و با نخبگان محلی، معتمدان و افراد اثرگذار جلسات منظم برگزار کنند.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت تقویت گفت‌وگو در محیط‌های دانشگاهی تأکید کرد و گفت: اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها باید با دانشجویان نشست‌های گفت‌وگومحور برگزار کنند. نباید افراد صادق، دلسوز و منتقد را از خود دور کنیم؛ چراکه نقد منصفانه، سرمایه حکمرانی است.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه هدف اصلی دولت کاهش فشار معیشتی بر مردم و جلوگیری از بروز فساد در زنجیره تأمین و توزیع است، تصریح کرد: دولت در این مسیر از نقد، نظارت و همراهی همه دلسوزان کشور استقبال می‌کند. همچنین مقام معظم رهبری با تأمین منابع مالی لازم برای اجرای طرح‌های حمایتی معیشتی مردم موافقت کرده‌اند.

آخرین مطالب

پزشکیان یادداشت تفاهم اسلام‌آباد را امضا کرد
قدردانی دکتر پزشکیان از خدام ضیوف الرحمان