پایگاه اطلاع رسانی دکتر پزشکیان- رییس جمهور خاطرنشان ساخت: بسیاری از بنگاهها ونهادهایی که ضرر میدهند، جرمشان این است که آدم خودمان را میگذاریم و این ظلم است. باید کارایی و کیفیت را بالا ببریم نه اینکه بیاییم صرفا فرصتها را برای خود استفاده کنیم. آن مسئولیتی که به ما دادند طعمهای بیش نیست که ما از طریق آن به نان و نوایی برسیم در حقیقت این امانت است.
به گزارش خبرنگار اعزامی «سایت دکتر پزشکیان»، رییس جمهور که صبح امروز سه شنبه (١٣ شهریورماه) به مشهد مقدس سفر کرده در جمع فعالان سیاسی خراسان رضوی حضور یافت.
دکتر پزشکیان در ابتدای صحبتهای خود با تاکید بر اینکه انتظار معجزه از من نداشته باشید، با هم میتوانیم مملکت را درست کنیم. مملکت با یک دسته، جناح و گروه درست نمیشود و ما باید همه دست به دست هم دهیم تا مملکت درست شود. تصور نکنید، چون آنها آمدند ما را حذف کنند و ما هم باید آنها را حذف کنیم و دعوا کنیم تا به جایی برسیم، این نگاه درست نیست.
وی افزود: اگر این نگاه را داشته باشیم که ما بدنبال کسانی هستیم که شایسته سالاری را حاکم میکنند و در شایسته سالاری زن، مرد، سنی، شیعه، چپ و راست را نباید برجسته کنیم، بلکه باید به شایستگی افراد توجه کنیم.
وی ادامه داد: تقوا یعنی حرکت بدون خطا، حرکت بدون خطا یعنی هر کس به وظیفه خودش به درستی عمل کند و پاسخگو باشد. من به عنوان پزشک وقتی یک بیماری را عمل کنم و آن بیمار بدون آسیب و عارضه از اتاق عمل خارج شود، من نسبت به آن مریض باتقوا عمل کردم.
پزشکیان با اشاره به اینکه اگر فرد اقتصاددان یک سیاست اقتصادی را برنامه ریزی کند که بهترین طرح باشد با تقوا عمل کرده است، گفت: معلم وقتی خوب درس میدهد، برخورد مناسب دارد و آگاهانه تدریس میکند و پرورش و رفتار درستی دارد با تقوا عمل کرده است. اگر ما بتوانیم در زندگی حرکت بدون خطا انجام دهیم و اجرایی کنیم دیگر به موضوع جنسیت، قومیت و …توجه نمیکنیم و فقط به تقوا توجه میکنیم.
رییس جمهور در خصوص برتری نداشتن افراد نسبت به یکدیگر، افزود: ما اگر مفاهیمی مانند برادری مسلمانان و برتری نداشتن افراد نسبت به یکدیگر به وسیله تقوا و شایستگی را در زندگی خودمان پیاده کنیم، میتوانیم درست عمل کنیم و شایسته سالاری کنیم یعنی افراد را نه براساس جناح و حزب بلکه بر اساس شایستگی آنها انتخاب میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه تمام دعوای امام حسین(ع) بر سر حق بود، تصریح کرد: امام حسین(ع) به جنگ رفت تا اصلاح کند، رفت تا انحرافی که در جامعه ایجاد شده است را اصلاح کند. تمام دعوای امامان(ع) بر سر حق و عدالت بود و میخواستند حق و عدالت در جامعه جاری باشد.
پزشکیان تصریح کرد: وقتی میگوییم شاخص قرار میدهیم برای این است که با کسی دعوا نداریم، ما میخواهیم مشکل مردم را حل کنیم و هر کسی میتواند این مشکل را حل کند، بیاید و باید اجازه دهیم کسی که عالمتر و تواناتر است، مشکلات را حل کند. بسیاری از بنگاهها ونهادهایی که ضرر میدهند، جرمشان این است که آدم خودمان را میگذاریم و این ظلم است. باید کارایی و کیفیت را بالا ببریم نه اینکه بیاییم صرفا فرصتها را برای خود استفاده کنیم. آن مسئولیتی که به ما دادند طعمهای بیش نیست که ما از طریق آن به نان و نوایی برسیم در حقیقت این امانت است.
وی با تاکید بر اینکه اگر میخواهیم کاری کنیم که این گرفتاریها و بیعدالتیها از بین برود باید افراد مناسب را پیدا کنیم تا بتوانند مشکلات را حل کنند و با وحدت و انسجام مشکلات مملکت ما حل میشود، ادامه داد: اگر فکر کنیم تمام مدیران فاسد هستند اشتباه میکنیم باید شاخص قرار بدهیم و طبق شاخص افراد انتخاب شوند. نباید افرادی که علم و تجربه لازم را ندارند و کارشناس نیستند بر سر کار بیاوریم. بلکه باید کسی که تجربه و علم لازم را دارد بر سر کار بیاید. باید مدیر انتخاب کنیم و آن فرد باید تجربه، علم و توانایی داشته و امتحان خودش را پس داده باشد. نباید فرد صفر کیلومتری که امتحان خودش را پس نداده در جایگاه مدیریت قرار دهیم اگر اینکار را انجام دهیم، خیانت کردهایم. اگر مدیری شایستگی ندارد نباید بر سرکار باشد و باید پاسخگوی کارهای اشتباهش باشد، نباید صرفا چون فامیل است، تبرئه شود.
وی ادامه داد: بنده یک اصولگرای اصلاح طلب هستم، اصلاحات را برای همان اصول اساسی میخواهم. اگر اصلی نباشد چرا باید اصلاح کنیم اصلاح را برای حق و عدالت میخواهم. بنده با تمام وجود باور دارم که باید تبعیض از بین برود، با تمام وجود اعتقاد دارم که نباید ظلم کنیم و حق هیچ کسی را ضایع کنیم و حق همه را بدون در نظر گرفتن جناح بدهیم چون حق فرد است. این موضوع را باید بپذیریم. نسل z وجود ندارد، وقتی حق این افراد داده نمیشود، معترض میشوند. اگر حرف حق است باید بپذیریم. باید دست به دست هم دهیم و حق را در مملکت پیاده کنیم تا به کسی ظلم نشود.
رییس جمهور در خصوص اینکه ما باید پناهگاه تمام قومها و جریانها باشیم، حرفشان را بشنویم و درمان دردشان باشیم، گفت: ما برای مردم مشکل درست میکنیم و آنها فرار میکنند. باید دست به دست هم دهیم، کینهها را از دلهایمان دور کنیم و در حقیقت تلاش کنیم که همه مردم و کسانی که در این مملکت زندگی میکنند را براساس شایستگی جایگاهشان را حفظ کنیم و به پیشکسوتان و به کسانی که برای مملکت زحمت میکشند احترام بگذاریم.
وی ادامه داد: همه ما ایراداتی داریم برای همین به جای گیر دادن بهتر است خوبیهای همدیگر را ببینیم و کمک کنیم و در حقیقت بپذیریم و بر اساس جایگاهها به همدیگر کمک کنیم و دست به دست هم دهیم تا مملکت درست شود و این آن چیزی است که مملکت به دنبال آن است و جدا از رنگ، نژاد، قوم و جنسیت رفتار کنیم.
وی خاطر نشان کرد: شرارت هیچ قومی نباید باعث شود عدالت را کنار بگذاریم. ما در مملکت با هیچ کس جز با مهربانی، عطوفت، سیاست و با چشم انداز رفتار و برخورد نمیکنیم. حتی کسانی که علیه ما کار کردند امروز با آنها با عدالت رفتار میکنیم و این وظیفه ما است. همان گونه که دوست داریم با ما بر اساس عدالت رفتار کنند باید با دیگران بر اساس عدالت رفتار کنیم و خواهیم کرد. البته این کار به سادگی هم محقق نمیشود مگر اینکه با همدیگر کار کنیم و این راه را برویم، به یکباره نمیشود که ذهنیت انسانها را عوض کرد ما میتوانیم ساختارها را اصلاح کنیم اما نمیتوانیم ذهنیت افراد را به سادگی عوض کنیم، در نتیجه در مقابل مشکلات باید به چشم اندازها و قانون پایبند باشیم. قطعا اختلاف نظرها همه جا وجود دارد اما اگر در سیاست و قانون توافق کنیم میتوانیم کنار هم قرار بگیریم و دست به دست هم دهیم و مشکلات را حل کنیم.
دکتر پزشکیان تصریح کرد: ممکن است بعضی از این قانونها را قبول نداشته باشیم اما باید قانون را اصلاح کرد و نباید قانون شکنی کنیم، باید قانون را اصلاح کنیم تا بتوانیم به توافق و رشد برسیم تا بتوانیم نگاه و رفتارمان را به هم نزدیک کنیم. این چیزی است که همه میتوانیم کمک کنیم و ایران را برای همه ایرانیان آباد کنیم و آن همان چیزی است که با هم میتوانیم انجام دهیم و من تنها نمیتوانم اینکار را کنم.
وی در پایان با تاکید بر اینکه نباید با هم دعوا کنیم، افزود: در قرآن آمده است، خوبی و بدی با هم برابر نیستند، شما جواب بدی را با خوبی بدهید آن وقت میبینید بین شما و کسی که با هم اختلاف داشتید آن فرد میآید و دوست صمیمی تو میشود. این دستور قرآن است آن وقت ما میگوییم چون در گذشته اینکار را کردی و علیه من بودی تا آخر پدرت را در میآورم. همه اشتباه میکنند باید ببخشیم و نباید به دنبال ایرادات هم باشیم . باید نگاهمان را تغییر دهیم.