روزی برای «صلح، امنیت، سلامت و رفاه مردم عزیز ایران»

صبح ۲۰ فروردین است؛ از میان همه مناسبت‌ها، بیش از همه به روز ملی فناوری هسته‌ای معروف است. روی صندلی‌های ماشین راحت نیستم؛ کاش امسال هم می‌شد به بازدید از نطنز، فردو یا بوشهر می‌گذشت اما برنامه دیگری در پیش است؛ «پنج دهه در مسیر صلح و توسعه» تنها پنج دانشمند شهید سرآمد در پی نداشته است، امروز شش دستاورد فناورانه در چرخه سوخت هسته‌ای، تولید رادیوداروها، صنایع بهداشتی و درمانی، و کاربردهای صنعتی فناوری هسته‌ای رونمایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع‌رسانی دکتر مسعود پزشکیان، صبح چهارشنبه ۲۰ فروردین‌ ۱۴۰۴، با کاروان رئیس‌جمهور به سازمان انرژی هسته‌ای ایران می‌رسیم. نمایشگاه دستاوردهای سه‌ساله برپا شده است و رئیس‌جمهور و همراهان از سالن نمایشگاه بازدید می‌کنند.

نه دوربینی دارم و نه تلفن همراهی که گفت‌وگوها و دغدغه‌مندی‌ها را ثبت کنم تا به هر آنکه نگران است بی‌واسطه نشان دهم دستاوردهای فناورانه حوزه انرژی هسته‌ای قرار است چگونه رنج بیماران را کم کند و از مصائب زندگی بکاهد اما همین بس که روایت کنم؛ پرسش‌های متعدد دکتر مسعود پزشکیان از محصولات پزشکی و درمانی تولیدشده بازدید را حدود یک ساعت به درازا کشاند. از تجهیزات پیشرفته تصویربرداری تا رادیوداروهای درمانی و تشخیصی سرطان همه به دست دانشمندان و مهندسان ایرانی تولید شده‌اند و دکتر پرسش‌های زیادی را درباره جزئیات با مهندسان مطرح کرد.

وارد سالن همایش که می‌شویم، جمعیتی از مهندسان و دانشمندان و کارکنان سازمان انرژی‌ هسته‌ای به استقبال رئیس‌جمهور نشسته‌اند. در میان آنها، چهره همسران شهدای هسته‌ای بیش از همه آشنا هستند. از دستاوردها و فعالیت‌های سازمان کلیپ‌هایی پخش می‌شوند و دکتر محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی هسته‌ای، گزارش عملکرد می‌دهد. از توسعه معادن و تأسیسات نیروگاه‌ها تا ساخت کلینیک‌های درمانی در گزارش دیده‌ می‌شود و تأکید می‌کند که در میان تهدیدها، تخریب‌ها، عملیات‌های تروریستی و مزاحمت‌های بیرونی، فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی نه‌تنها متوقف نشده بلکه با اقتدار و استمرار ادامه یافته است و در سه سال گذشته، به‌طور مستمر سالانه بیش از ۱۵۰ دستاورد علمی، فناورانه و صنعتی حاصل شده که این روند، بیانگر اراده‌ای راسخ در پیشبرد اهداف ملی با توکل بر خداوند متعال است.

سپس، دکتر پزشکیان از شش دستاورد برجسته سازمان به همراه دکتر اسلامی و دکتر ظفرقندی رونمایی و سپس سخنرانی کرد. ابتدا تصویر شهدای هسته‌ای کشورمان بر نمایشگر سالن نقش می‌بندد؛ مسعود علی‌محمدی، داریوش رضایی‌نژاد، محسن فخری‌زاده، مجید شهریاری، مصطفی احمدی‌روشن،رضا قشقایی‌فرد تنها نام شهدایی برای نشانی و نمادی در خیابان‌ها و شهرها نیستند، آنها ستاره‌هایی در سپهر دانش هسته‌ای ایران‌اند. رئیس‌جمهور با دیدن تصاویر آنها به عظمت صبر خانواده شهدای ترور اشاره و بیان می‌کند: «ما را تروریست و تهدید برای جهان معرفی می‌کنند؛ ما خود قربانی ترور و تروریسم بوده‌ایم. ییش از ۲۳ هزار نفر از بهترین‌های این سرزمین، دلسوزترین و جان‌برکف‌ترین انسان‌ها به دست دشمنان ترور شدند؛ کسانی که با آگاهی کامل انتخاب شدند تا ترور شوند، چرا که افتخار می‌آفریدند و مایه عزت کشور بودند. بهترین‌های ما را هدف قرار دادند؛ دانایان، توانمندان، و عاشقان وطن را به جرم آگاهی ترور کردند.»

رئیس‌جمهور همسران شهدا را به‌عنوان شاهدان حاضر در جلسه می‌داند و می‌خواند: « رَایَهُ ضَلَالٍ قَدْ قَامَتْ عَلَى قُطْبِهَا وَ تَفَرَّقَتْ بِشُعَبِهَا، تَکِیلُکُمْ بِصَاعِهَا وَ تَخْبِطُکُمْ بِبَاعِهَا، قَائِدُهَا خَارِجٌ مِنَ الْمِلَّهِ، قَائِمٌ عَلَى [الضَّلَّهِ] الضِّلَّهِ. فَلَا یَبْقَى یَوْمَئِذٍ مِنْکُمْ إِلَّا ثُفَالَهٌ کَثُفَالَهِ الْقِدْرِ أَوْ نُفَاضَهٌ کَنُفَاضَهِ الْعِکْمِ، تَعْرُکُکُمْ عَرْکَ الْأَدِیمِ وَ تَدُوسُکُمْ دَوْسَ الْحَصِیدِ، وَ تَسْتَخْلِصُ الْمُؤْمِنَ مِنْ بَیْنِکُمُ اسْتِخْلَاصَ الطَّیْرِ الْحَبَّهَ الْبَطِینَهَ مِنْ بَیْنِ هَزِیلِ الْحَبِّ؛ ضلالت را مى‌نگرم که چون درختى استوار، قامت برافراشته و شاخه‌هاى خود را به اطراف پراکنده است. براى شما به پیمانه خود مى‌پیماید و شما را در زیر مشت‌ها فرو مى‌کوبد. پیشواى آن از ملت اسلام بیرون است و در گمراهى خویش پاى مى‌فشرد. آن روز کسانى که از شما باقى بمانند، مردمى حقیرند، چون ته‌مانده‌هاى دیگ یا خرد و ریزهایى که از بارها بر زمین ریزد. آنسان، که چرم را در دباغى فرومالند و گندم دروشده را فروکوبند، شما را نیز فرومالد و فروکوبد. و مؤمنان را از میان شما جدا کند، آنسان، که پرنده‌اى دانه‌هاى فربه را از دانه‌هاى لاغر جدا مى‌کند.»

دکتر پزشکیان هشدار می‌دهد: «آنها گمان می‌برند با از میان برداشتن چند نفر می‌توانند این ملت را زمین‌گیر کنند اما اشتباه می‌کنند. ایران تنها متکی به چند دانشمند و نخبه نیست؛ این ملت، پر از انسان‌هایی است که آماده‌اند از همه‌چیز خود برای عزت و سربلندی کشورشان بگذرند. روح ایثار، دانایی و عشق به وطن در جان و ذات مردم ما نهادینه شده و این ملت همواره افتخار خواهد آفرید.»

از دیروز و امروز و فردا هم گفت؛ از تلاش شهدا، از راه‌حل ناترازی‌ها و از مذاکره عزتمندانه. از تحریم‌ها و فشارهای خارجی هم گفت و به بیانات مقام معظم رهبری اشاره کرد که همیشه تأکید داشته‌اند داشتن و ساختن و به‌کار بردن بمب اتم حرام است و هرگز در اهداف و برنامه‌های نظام جمهوری اسلامی ایران نیست. رئیس‌جمهور باز هم اشاره کرد که از تهدیدها هم نمی‌ترسیم، بلکه با هر تهدید خود را ارتقا داده و قوی‌تر می‌کنیم اما همچون گذشته تأکید کرد که راه مذاکره و توافق باز است و آنها را راهکارهایی مطلوب دانست، مشروط بر آنکه شأن و عزت ملت و کشورمان بدون قید و شرط رعایت شود. او به شایعات منتشرشده در رسانه‌های مجازی اشاره کرد و گفت که رهبری هیچ‌گونه مخالفتی با سرمایه‌گذاری خارجی حتی از سوی سرمایه‌گذاران آمریکایی ندارند، به شرط آنکه با توطئه، براندازی یا سیاست‌های غلط همراه نباشد.

از سالن بیرون می‌آیم. با خودم تکرار می‌کنم؛ یادم نرود دکتر پزشکیان بر روی تابلوی یادبود نوشت: «صنعت هسته‌ای در خدمت صلح، امنیت، سلامت و رفاه مردم عزیز ایران»

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

آخرین مطالب

روزی برای «صلح، امنیت، سلامت و رفاه مردم عزیز ایران»
برکناری دبیری؛ عمل به درسی از مولای متقیان (ع)
«آقا مسعود» خداشناس
حیف نیست؟
دَعْوَهَ الْمُضْطَهَدِینَ؛ ندای مظلومان
روایت‌های «آقای نهج‌البلاغه»
زابل؛ برهوت خویشتن