زیر پوست بحران ناترازی برق

در حال حاضر کشور با یک بحران جدی در تأمین انرژی روبه‌رو است. کسری و شکاف بزرگ میان نیاز و تولید انرژی، نه‌تنها تهدیدی برای بخش‌های مختلف اقتصادی کشور است، بلکه مشکلات اجتماعی بسیاری را به دنبال دارد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی دکتر مسعود پزشکیان، در سال‌های اخیر، قطعی‌های مداوم برق و گاز در صنایع و واحدهای تولیدی خسارت‌های زیادی به اقتصاد وارد کرده و حل مشکل ناترازی انرژی تبدیل به یک اولویت اساسی برای رئیس‌جمهور شده است.

یکی از اقدامات اصلی در این زمینه کاهش مصرف انرژی در سطح عمومی است، چرا که مصرف بالای انرژی در کشور، به‌ویژه در مقایسه با استانداردهای جهانی، یکی از عوامل اصلی کمبود برق است. دولت طرح‌هایی مانند الزام نصب پنل‌های خورشیدی در ادارات دولتی و کاهش مصرف در خانه‌ها را در قالب پویش در دستور کار قرار داده است. به‌طور خاص، مدیریت دمای کولرها و خاموش کردن لامپ‌های اضافی می‌تواند راهکارهای ساده و مؤثری برای کاهش مصرف برق در سطح عمومی باشد. علاوه بر کاهش مصرف، توسعۀ انرژی‌های تجدیدپذیر نیز یکی از اولویت‌های اصلی دولت برای حل بحران انرژی است.

پروژه‌های بزرگی نیز در زمینۀ تولید برق از انرژی‌های خورشیدی و بادی در حال اجرا است. دولت به‌طور ویژه برنامه‌ریزی کرده است تا ظرف چند سال آینده، بیش از ۳۰ هزار مگاوات برق از انرژی خورشیدی تولید کند. در حال حاضر، برای تولید هفت هزار مگاوات برق از طریق پنل‌های خورشیدی اقدامات عملی آغاز شده و بخش خصوصی نیز در این زمینه سرمایه‌گذاری‌هایی انجام داده است. ظرفیت‌های بالقوه در حوزۀ انرژی بادی نیز به ۲۰ هزار مگاوات می‌رسد که بخش بزرگی از آن در خراسان جنوبی در حال اجرا است. علاوه بر همۀ اینها، دولت در نظر دارد که با تکمیل پروژه‌های خورشیدی و بادی، تولید انرژی پاک را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهد و وابستگی کشور به سوخت‌های فسیلی را کاهش دهد.

این اقدامات نه‌تنها به حل مشکل ناترازی انرژی کمک خواهند کرد، بلکه در راستای حفاظت از محیط زیست و توسعۀ پایدار کشور نیز مؤثر خواهند بود. در کنار این اقدامات، دولت همچنین به دنبال اصلاح الگوی مصرف در سطح جامعه است تا بتواند با کاهش مصرف و افزایش تولید انرژی‌های تجدیدپذیر، به یک تعادل پایدار در تأمین انرژی کشور دست یابد و از بحران‌های احتمالی در سال‌های آینده جلوگیری کند.

اقدام همزمان در حوزۀ زیرساختی، مدیریتی و فرهنگ مصرف از اقدامات متنوعی است که دولت در پیش گرفته است و در این مسیر به همکاری مردم و بخش‌های مختلف جامعۀ مدنی نیاز دارد. یکی از نهادهای فعال در حوزۀ انرژی در گزارشی وضعیت مصرف را در ایران و کشورهای مشابه از نظر اقلیمی بررسی کرده است. بخشی از نتیجۀ این گزارش را در ادامه می‌توانید مشاهده کنید:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

آخرین مطالب

اولویت؛ مردم
زیر پوست بحران ناترازی برق
در سوگ شهیدان خدمت
دیدار رئیس‌جمهور با خانوادهٔ شهدای خدمت
شیوۀ رندان بلاکش؛ نگاهی به زندگی آقای رئیس‌جمهور
آقای رئیس‌جمهور؛خوش آمدید به کرمانشاه
سفر پانزدهم؛ پیشواز نقاره‌ها
کامِ کار؛ به یاد کارگران درگذشتۀ بندر شهید رجایی
سفر به آذربایجان؛ برادری و همکاری
بازیکن شمارۀ ۱۴؛ ایران هنگام کار است
گزارش یک بازدید سرزده؛ «در آرزوی اتاق شیشه‌ای»