زندگی و زمانه مسعود پزشکیان پر از فراز و نشیب بوده است؛ یکی از دشوارترین نشیبهای آن که با فراز و سربلندی او و همه ایرانیان گذشت جنگ تحمیلی است. او در سالهای جنگ هم درس خواند و هم در جبهه حضور داشت.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی دکتر مسعود پزشکیان، دوره عمومی پزشکی (۱۳۶۴) را به اتمام رساند و پس از فارغالتحصیلی به تدریس در سمت مربی فیزیولوژی در دانشکده پزشکی دانشگاه تبریز مشغول شد. اما همزمان بهعنوان پزشک نیز در جبههها حضور داشت (۱۳۵۹-۱۳۶۴) و مسئولیت ستاد رسیدگی به وضع مصدومین و مجروحین جنگ وزارت بهداری را در تبریز با هدف اعزام نیروهای دانشگاهی (۱۳۶۵-۱۳۶۷) به جبهههای جنگ تحمیلی برعهده داشت.
به علاوه، مسئول و عضو گروههای اضطراری موسوم به «پزشکان ساکبهدست» شد و سرانجام در پایان جنگ تحمیلی، مدرک تخصص را در رشته جراحی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز (۱۳۶۹) کسب کرد.
مؤسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت، بهعنوان نهادی پژوهشی مستندسازی فعالیت افراد و گروههای درمانی در زمان جنگ را نیز در کنار دیگر فعالیتها انجام میدهد و مستندی با نام «دیدار آشنا» را درباره خاطرات پزشکان حاضر در روزهای عملیات جنگ تحمیلی تهیه و منتشر کرده است. یکی از قسمتهای آن، خاطرات دکتر پزشکیان از آن روزگار به روایت خود اوست.
ویدئو کامل را اینجا میتوانید ببینید و تصاویر زیر برگرفته از این قسمت است.