ثمینۀ فرهنگ

آئین نکوداشت ثمینه باعجه‌بان، شامگاه پنج‌شنبه ۲۱ فروردین با حضور زهرا بهروز آذر، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان، فاطمه‌ مهاجرانی، سخنگوی دولت، علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور و هنردوستان ناشنوا در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی دکتر مسعود پزشکیان، در این برنامه پیام دکتر پزشکیان در تقدیر از تلاش‌های ماندگار این استاد فرزانه و فروتن خوانده شد و این استاد فرزانه و فروتن در سخنانی از دکتر پزشکیان قدردانی کرد؛ او را خدمتکزار فرهنگ و انسانی فرهنگی نه سیاسی خواند و گفت که پزشکیان این اقلیت را نادیده نگرفته است و به معلولین توجه دارد.

ثمینه باغچه‌بان پنجم فروردین ۱۳۰۶ در تبریز متولد شد، در سال ۱۳۴۱ در پی تأسیس شورای کتاب کودک، فعالیت خود را در آنجا آغاز کرد. دو کتاب «پل چوبی» و «نوروزها و بادبادک‌ها» به قلم او از کتاب‌های برگزیده شورای کتاب کودک است.

از کارهای شایان توجه او که با کمک یونیسف انجام پذیرفت، ارائه ترانه فولکلوریک «دویدم و دویدم» در قالب کتاب و تهیه ویدئوی آن به زبان اشاره است که پلی بین کودکان ناشنوا و شنوا شد. این کتاب به زبان انگلیسی و اسپانیایی برگردان شده است.

او در معرفی فعالیت‌ها و پیشرفت‌های چشم‌گیر ایران در زمینه توانبخشی ناشنوایان در کنفرانس‌های جهانی، نوشتن کتاب‌هایی درباره آموزش و پرورش ناشنوایان، آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان و برگردان آثاری در زمینه آموزش ناشنوایان، اختلالات گفتاری و ناگویایی به زبان فارسی نقشی بسیار مؤثر داشت.

در سال ۱۹۷۷ از سوی Clarke School Fellowship For The Middle East USA یک بورس تحصیلی به نام «ثمینه باغچه‌بان» نام‌گذاری شد.

از دیگر آثار او می توان به کتاب‌های «جم جمک برگ خزون» ، «آفتاب مهتاب چه رنگه» و کتاب «روشنگر تاریکی‌ها » (درباره پدرش جبار باغچه‌بان) اشاره کرد.

مشروح این سخنان را در ادامه می‌بینید:

 

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

آخرین مطالب

گزارش یک بازدید سرزده؛ «در آرزوی اتاق شیشه‌ای»
ثمینۀ فرهنگ
نخستین شب قدر؛ حسینیه همدانی‌ها
حضور دکتر پزشکیان در ورزشگاه آزادی
پیامی نوروزی؛ عدالت گم‌شده فطرت انسان
نماز ظهر به افق جنوب شرق
باشد که بازبینم دیدار آشنا را …
همسفر با مردم
دَعْوَهَ الْمُضْطَهَدِینَ؛ ندای مظلومان