رئیسجمهور در دیدار جمعی از رؤسای هیئتهای شرکتکننده در نشست وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی گفت: فرصتهایی مثل این اجلاس، زمینه مناسبی برای رسیدن دانشمندان جهان اسلام به یک نگاه و زبان مشترک است؛ کشورهای اسلامی باید در عرصههای مختلف پشتیبان و حامی یکدیگر باشند و جمهوری اسلامی ایران آماده هر نوع همکاری در زمینههای مختلف بهخصوص در عرصه علمی با کشورهای اسلامی است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دکتر مسعود پزشکیان، دکتر مسعود پزشکیان بعدازظهر امروز دوشنبه در دیدار جمعی از رؤسای هیئتهای شرکتکننده در «دومین نشست وزرای آموزش عالی، علوم و فناوری کشورهای عضو سکوی گفتگوی 15OIC-» ضمن ابراز خرسندی از فرصت گفتوگو با آنان اظهار داشت: امیدوارم در نشستهای شما تفاهمها و زمینههای همکاری میان کشورهای اسلامی گسترشیافته و تقویت شود.
رئیسجمهور با بیان اینکه به طور طبیعی همه در کشورهایمان با مشکلاتی روبرو هستیم، افزود: بهترین کسانی که میتوانند این مشکلات را به شکل دقیق احصا و برای رفع آنها راهکار ارائه دهند، دانشمندان و دانشگاهیان هستند. نسل جدید دانشگاهها بهجای آموزش صرف برخی علوم، فعالیت خود را بر پایه مهارتآموزی در عرصههای حل مسئله و کار تیمی بنا نهادهاند.
دکتر پزشکیان تصریح کرد: دانشمندان و دانشگاهیان کشورهای اسلامی با همکاری با یکدیگر و بهویژه با استفاده از بسترهای تعامل نظیر همین اجلاس، درباره مشکلات کشورهای خود و مشکلات مشترک کشورهای اسلامی همفکری و راهکار ارائه دهند تا مدیران با اجرای آنها مشکلات را رفع کنند.
رئیسجمهور با بیان اینکه آمارها حکایت از این دارند که ۹۰ درصد تحقیقات و پژوهشها، بدون استفاده در قفسهها باقی میمانند، خاطرنشان کرد: دلیل این مسئله آن است که پژوهشگران و مدیران هر کدام کار خود را میکنند و با یکدیگر برای حل مشکلات همکاری و همفکری ندارند.
دکتر پزشکیان اظهار داشت: فرصتهایی مثل این اجلاس، زمینه مناسبی برای رسیدن دانشمندان جهان اسلام به یک نگاه و زبان مشترک است؛ کشورهای اسلامی باید در عرصههای مختلف پشتیبان و حامی یکدیگر باشند و جمهوری اسلامی ایران آماده هر نوع همکاری در زمینههای مختلف بهخصوص در عرصه علمی با کشورهای اسلامی است.
رئیسجمهور با بیان اینکه مسئولان علمی و آموزش عالی کشورهای اسلامی باید دانشجویان و محققان را به سمت همکاری برای حل مشکلات کشورهای اسلامی هدایت کنند، افزود: اگر کشورهای اسلامی با یکدیگر صمیمانه همکاری کنند، گستره وسیع جغرافیایی، جمعیت ۱.۸میلیارد نفری و ظرفیتهای خدادادی میتواند بهراحتی آنها را به جایگاه اول علمی و تکنولوژیک جهان برساند؛ چنانکه پیشازاین در این جایگاه بودند.
دکتر پزشکیان تصریح کرد: مسلمانان کتاب، رسول و قبله مشترک دارند و زمینههای تفاهم و همکاری میان آنان بههیچوجه قابلمقایسه با تفاوتها و اختلاف سلیقهها نیست؛ بیایید با هم برای تعالی جهان اسلام همکاری و همافزایی کنیم؛ همه برادران و همکیشانمان در کشورهای اسلامی در قلب ما جای دارند.