نویسنده و کارگردان سینما، در گفتوگو با خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی دکتر مسعود پزشکیان، با اشاره به اهمیت آموزش و ضرورت مدرسهسازی در ایران تأکید میکند: در همه جهان و ایران آموزش باید جدی گرفته شود. متأسفانه کمبود مدارس بهویژه در مناطق محروم مانند سیستان و بلوچستان باعث بروز مشکلات جدی برای کودکان شده است.
پوران درخشنده در گفتوگو با خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی دکتر مسعود پزشکیان همچنین از مشکلاتی مانند دسترسی نداشتن به امکانات آموزشی، کمبود معلم و مشکلات تغذیهای کودکان در مناطق محروم نام میبرد و معتقد است اقدام در این راستا جامعهای توسعهیافته را شکل میدهد.
کارگردان فیلم «هیس دخترها فریاد نمیزنند» به تغییر شیوههای آموزشی از معلممحور به کار گروهی اشاره کرد و استفاده از روشهای نوین مانند موسیقی و تئاتر برای جلب توجه و تمرکز دانشآموزان را از وسایل جانبی بهبود کیفیت آموزش عنوان کرد.
این فیلمساز اجتماعی گفت: آموزش باید فراتر از سیستم نمرهدهی باشد و ضرورت دارد به پرورش شخصیت و استعدادهای فردی دانشآموزان هم توجه شود. به همین دلیل معلمان باید در مقام راهنما و حامی دانشآموزان عمل کنند و در کشف استعدادهای آنها نقش داشته باشند.
درخشنده بر این باور است که فضای آموزشی میتواند عاشقانه و حمایتی باشد و معلمان باید به دانشآموزان عشق و توجه نشان دهند. او همچنین به اهمیت حقوق معلمان و رسیدگی به اوضاع معیشتی آنان اشاره و بر تأثیر این مؤلفه بر کیفیت آموزش تأکید میکند و میگوید: معلمان باید از نظر اقتصادی آرامش داشته باشند تا بتوانند به بهترین شکل به آموزش بپردازند.
این کارگردان سینما توجه به نیازهای عاطفی و بهداشت روان کودکان را در فرآیند آموزش و پرورش با اهمیت دانست و از معلمان تقاضا کرد به دانشآموزان توجه ویژهای داشته باشند. او تذکر داد: معلمان باید به دنبال شناسایی مشکلات آنها باشند. البته این توجه باید از خانوادهها آغاز شود و در مدارس ادامه یابد تا اعتماد به نفس کودکان تقویت شود.
برنده مشعل طلایی از دومین جشنواره فیلم غیرمتعهدها در کره شمالی برای فیلم «پرنده کوچک خوشبختی» گفت: بسیاری از کودکان به دلیل فقدان توجه و حمایت، دچار ضعف نفس و ناتوانی در تصمیمگیری میشوند.
او بر لزوم برقراری دیالوگ میان معلمان و دانشآموزان تأکید و بیان کرد: باید فضایی فراهم شود تا کودکان بتوانند آزادانه صحبت و نظرات خود را بیان کنند.
درخشنده بهعنوان یک فیلمساز اجتماعی درباره تمایل خود برای ساخت فیلمهایی درباره معضلات اجتماعی و آموزشی که از اولویتهای دولت چهاردهم است، گفت: ضرورت دارد دولت در زمینه حل مشکلات ما فیلمسازان قدمی بردارد. باید فضایی فراهم شود تا کودکان بتوانند درباره مسائل خود صحبت کنند و از تجربیات دیگران بهرهمند شوند.
او به تجربههای شخصی خود در تعامل با مردم و مشاهده مشکلات آنان در زندگی روزمره اشاره و اظهار کرد: بسیاری از افراد تمایل دارند مشکلات خود را بیان کنند ولی از ترس عواقب آن سکوت میکنند. این نوع رفتارها به جای اصلاح، میتواند به بحرانهای جدیتری منجر شود.
این کارگردان و تهیهکننده سینما بر لزوم ایجاد فضایی برای گفتوگو و بیان مشکلات تأکید دارد و میگوید که باید به جای سرپوش گذاشتن بر مسائل، به ریشههای آنها پرداخت.
او با تأکید بر ضرورت همکاری بین دولت و جامعه برای حل مشکلات اجتماعی خاطرنشان کرد: این همکاری باید در اولویت باشد و از مسئولان میخواهم به نیازهای واقعی مردم توجه کنند. البته هنرمندان در این بین میتوانند صدای جامعه باشند.