رئیسجمهور خطاب به اهالی علم و دانشمندان کشور گفت: شاید در گذشته به هر دلیل مجال حضور شما در میدان عمل فراهم نبوده است، اما امروز ما به شما نیاز داریم و تلاش کردهایم عرصه را برای حضور و ارائه راهکار شما فراهم کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دکتر مسعود پزشکیان، عصر امروز سهشنبه دکتر مسعود پزشکیان در ششمین دوره معرفی دانشمندان برجسته کشور، در قالب «آیین ملی اهدای جایزه علامه طباطبایی» که به همت بنیاد ملی نخبگان برگزار میشود، ضمن گرامیداشت یاد شهیدان خدمت و با بیان اینکه به وجود شما اهالی دانش و از حضور در جمع شما افتخار میکنم، اظهار داشت: عمیقاً باور دارم که اگر قرار است کشور به جایی برسد، این فقط با یاری کسانی ممکن میشود که دغدغه این آبوخاک و سرزمین را دارند و با تمام وجود برای ارتقا و سربلندی این کشور تلاش میکنند.
رئیسجمهور با تکرار دوباره این جمله که به وجود کسانی که برای مام میهن از خودگذشتگی میکنند، افتخار میکنم، افزود: از همه شما میخواهم که صادقانه و خالصانه برای کمک به حل مشکلات پا در میدان عمل بگذارید. اگر شما وارد گود شوید قطعاً مشکلات قابلحل هستند، فقط باید اندکی از کلاس درس صرف فاصله بگیرید؛ مشکلات با یاری کسانی قابلحل است که دانش شناسایی و حل مشکلات و انگیزه اجراییکردن این دانش در میدان عمل را دارند.
دکتر پزشکیان با اشاره به سابقه آشنایی خود با یکی از برگزیدگان این مراسم بهعنوان یک متخصص برجسته قلب و عروق تصریح کرد: ایشان میتوانست خیلی راحت در مطب خود بنشیند و از درمان بیماران درآمد خوبی هم داشته باشد، اما اطلاع دارم که مرتب پیش رستوراندارها، کشاورزان، تولیدکنندگان مواد غذایی و امثال آن میرود تا آنها را در زمینه تولید مواد غذایی سالم برای سلامت قلب مردم راهنمایی کند؛ این نگاه است که میتواند به ما در حل مشکلات کمک کند.
رئیسجمهور با بیان اینکه شاید در گذشته به هر دلیل مجال حضور شما در میدان عمل فراهم نبوده است، اما امروز ما به شما نیاز داریم و تلاش کردهایم عرصه را برای حضور و ارائه راهکار شما فراهم کنیم، گفت: در دنیای امروز همه مشکلات راهحل دارند؛ ما خدایی را میپرستیم که در هر عرصهای برترین و بینهایت است، پس نمیشود پذیرفت که ما خودمان در حضیض و ذلت باشیم و چنین خدایی را بپرستیم.
دکتر پزشکیان با اشاره به روایتی که عنوان میدارد، جهان برای انسان، انسان برای علم، علم برای عمل و عمل متکی بر اخلاص خلق شدهاند، خاطرنشان کرد: تصور اینکه این جهان بینهایت و شگفتانگیز برای انسان خلق شده تا علم بیاموزد و بااخلاص و در مسیر خدمت به مردم به آن عمل کند، بسیار زیبا و غرورانگیز است.
رئیسجمهور در پایان با بیان اینکه قدر شما را میدانیم و همه ایران قدر شما و کسانی را که دلشان برای این آبوخاک میتپد و برای اعتلای آن تلاش میکنند میدانند، این شعر را از مولانا خواند که «باران که شدی مپرس، این خانه کیست/ سقف حرم و مسجد و میخانه یکی است/ باران که شدی، پیالهها را نشمار/ جام و قدح و کاسه و پیمانه یکی است/ باران! تو که از پیش خدا میآیی/ توضیح بده عاقل و فرزانه یکی است/ بر درگه او چونکه بیفتند به خاک/ شیر و شتر و پلنگ و پروانه یکی است/ با سوره دل، اگر خدا را خواندی/ حمد و فلق و نعره مستانه یکی است/ این بیخردان، خویش، خدا میدانند/ اینجا سند و قصه و افسانه یکی است/ از قدرت حق، هر چه گرفتند به کار/ در خلقت حق، رستم و موریانه یکی است/ گر درک کنی خودت خدا را بینی/ درکش نکنی، کعبه و بتخانه یکی است».
دکتر حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان و رئیس بنیاد ملی نخبگان نیز در این نشست با بیان اینکه جایزه علامه طباطبایی صرفاً یک آیین تکریم نیست؛ بلکه سنگ بنای فرهنگ است، اظهار داشت: باید در کشور به جایی برسیم که چهرههای علمی ما، نه فقط در دانشگاه اثرگذار باشند، بلکه در جامعه دیده، شنیده و معرفی و تبدیل به الگو شوند.
در این مراسم، با حضور نخبگان، فرهیختگان، استادان دانشگاه، مسئولان کشوری و برندگان ادوار پیشین این جایزه ۲۰ نفر از برگزیدگان ششمین دوره جایزه علامه طباطبایی در گروههای علومانسانی و اجتماعی، علوم پایه، کشاورزی، فنی مهندسی، پزشکی و هنر و معماری معرفی و ۱۹ تن از آنان جایزه خود را از دست دکتر پزشکیان دریافت کردند.
این جایزه یکی از بالاترین افتخارات علمی کشور است که باهدف نکوداشت تلاشهای علمی، آموزشی و پژوهشی استادان پیشگام و الگوسازی از شخصیتهای علمی کشور، از سوی بنیاد ملی نخبگان اهدا میشود.