دریا؛ پیش به سوی توسعه

توسعه دریامحور یکی از رویکرد‌های کلیدی برای بهره‌برداری پایدار از منابع دریایی و ساحلی است. این مسئله به تقویت اقتصاد، حفاظت از محیط زیست و بهبود کیفیت زندگی کمک خواهد کرد. مدیریت پایدار منابع دریایی، یکپارچگی در برنامه‌ریزی و مدیریت مناطق ساحلی اصول اساسی توسعه دریامحور هستند.

چابهار؛ ظرفیت بی‌بدیل در تأمین محصولات پتروشیمی و سرمایه‌گذاری

علیرضا منیری، مدیرعامل شرکت توسعه پتروشیمی نگین، در گفت‌و‌گو با خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی دکتر پزشکیان، موضوع توسعه دریامحور برای دولت چهاردهم و رئیس‌جمهور را مسئله‌ای مهم دانست و گفت: توسعه دریامحور حسب تکلیف اسناد بالادستی نظام از اهمیت بالایی برخوردار است؛ به نحوی که رئیس‌جمهور با انتخاب آقای دکتر عبدالعلی‌زاده، به‌عنوان دستیار ویژه، برای تحقق این برنامه اقدام کرده است.

او با اشاره به سفر دکتر پزشکیان به چابهار خاطرنشان کرد: چابهار، پل ارتباطی آسیای میانه و افعانستان با آب‌های آزاد است و این دروازه طلایی قابلیت‌های بی‌نظیری دارد. شهرک پتروشیمی مکران به عنوان مگا پروژه‌ای که روی کریدور اصلی کشورهای اوراسیاست، ظرفیت بی‌بدیلی چه از لحاظ تأمین محصولات پتروشیمی بازار این کشورها و چه از لحاظ جذابیت برای سرمایه‌گذاران منطقه برخوردار است.

منیری بهره‌مندی از ظرفیت مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی منطقه مَکُران را یک فرصت دانست و توضیح داد: مرکز مهارت‌آموزی شهرک پتروشیمی مکران در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی و با هدف ارتقای مهارت‌های فنی علاقه‌مندان تأسیس شده و اینک محلی برای برگزاری همکاری صنعت و مدرسه نیز شده است.

حمایت دولت؛ لازمه دستیابی به توسعه

در این باره، همچنین مهندس محمدرضا احسان‌فر، مدیرعامل شرکت فولاد مکران، ضمن تقدیر از  تلاش و جدیت دولت وفاق ملی در بهینه‌سازی شرایط زندگی مردم تأکید کرد: سیستان و بلوچستان زادبوم من است و اینکه پس از ۴۵ سال به توسعه آن توجه شده جای تشکر دارد.

این فعال اقتصادی بزرگترین دغدغه سرمایه‌گذاران را فقدان راه درست در زمینه مشارکت توسعه عنوان کرد و گفت: هنوز نمی‌دانیم توسعه اقدامی دولتی است یا خصوصی، و مبتنی بر ساز و کار بازار چگونه عمل می‌کند. معتقدم در داخل کشور باید سیاست بین‌الملل را دنبال کنیم. چنانچه نقش پیشتیبانی‌کننده دولت از سرمایه‌گذاران وجود نداشته باشد قابلیت دستیابی به توسعه محدود خواهد بود.

احسان‌فر رفع تحریم‌ها، دسترسی تولیدکنندگان به بازارهای بین‌المللی و بهره‌مند شدن از تکنولوژی‌‌های جدید را  ضرورت توسعه در تمامی عرصه‌ها خواند و تأکید کرد: رشد ناصحیح بوروکراسی و دیوان‌سالاری در سیستم دولتی مانع پیشرفت است، بنابراین باید اصلاح شود.

 

مدیرعامل شرکت فولاد مکران گفت: اگر به متخصصان بومی توجه می‌شد این استان پیشرفت می‌کرد. مشارکت عمومی فعلان اقتصادی مردم سیستان و بلوچستان در اجرای طرح‌ها بزرگ مهم است چون موجب ارتقاع سطح زندگی مردم خواهد شد.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.