سفر دوازدهم؛ عبادت به جز خدمت خلق نیست

رمضان سفرهای استانی رئیس‌جمهور را متوقف نکرد و دکتر مسعود پزشکیان و همراهانش در چهار نوبت به شهرستان‌های استان تهران سر زدند؛ سفر به جنوب شرق استان تهران آخرین منزل رمضانی دولت وفاق ملی بود و خورشید ماه کارآمد این‌بار از پاکدشت، قرچک، پیشوا و ورامین طلوع کرد.

به قلم خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی دکتر مسعود پزشکیان، ظهر پنجشنبه ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۳، همراه با دکتر پزشکیان، به شهرستان قرچک وارد شدیم؛ برخی از وزرا و معاونان رئیس‌جمهور هم ما را همراهی می‌کنند. هوا همچنان سرد است اما طبیعت نوید آغاز بهار را می‌دهد. نخست، به یکی از پرجمعیت‌ترین شهرهای جنوب شرق تهران رفتیم. این سفر، چهارمین و آخرین بخش از سفرهای استانی ماه رمضان رئیس‌جمهور است که برای خدمت در حین روزه‌داری، در محدوده استان تهران، برنامه‌ریزی شده‌اند. ورود کاروان رئیس‌جمهور با استقبال گرم مردم و جمعی از مدیران منطقه از جمله فرماندار و نمایندگان مجلس همراه شد. چهره‌های مردم خسته بود اما امیدوار؛ آن‌ها گوش شنوایی برای مطالبات و مسائلشان می‌خواستند.

 

 

هم‌قدم با امید

اولین برنامه بازدید از دو واحد تولیدی در شهرک صنعتی قرچک بود؛ مثل همیشه دکتر پزشکیان بدون تشریفات خاصی، وارد سالن تولید شد و با کارگران به گفت‌وگو پرداخت. این واحدهای تولیدی، محصولات چرمی و پارچه‌ای تولید می‌کردند اما مشکلات مالی، کمبود زیرساخت‌ها و مشکلات اداری نفس کار با ظرفیت کامل را به شماره انداخته بود. در میانۀ بازدید، دکتر مسعود پزشکیان دوشادوش کارگران به نماز ایستاد. تصویر این نیایش در روزشمار کاری رئیس‌جمهور و خاطرات کارگران ماندگار شد.

نماز که تمام شد یک مرد کارگر میانسال از کاهش شیفت‌های کاری و نگرانی‌هایش برای تأمین معیشت خانواده‌ گفت و حمایت از کارخانه‌ها را مطالبه کرد. دکتر پزشکیان هم با صراحت کلام گفت: «هر کس بخواهد در مملکت کار کند، از او حمایت می‌کنیم.» رئیس‌جمهور با مدیران این کارخانه‌ها سخن گفت و از مشکلات و نگرانی‌هایشان پرسید؛ از موانع بانکی، تحریم‌ها، پیچیدگی‌های اداری در مسیر تولید و فروش گفتند. دکتر پزشکیان هم در جواب تأکید کرد: «باید از تولید داخلی حمایت کنیم؛ اگر این واحدها فعال شوند، هم اشتغال ایجاد می‌شود و هم وابستگی به خارج کم می‌شود.» او وزیر صنعت، معدن و تجارت را خطاب قرار داد و به او دستور داد تا این موضوع را به‌طور خاص پیگیری کند و یک گزارش از راه‌حل‌های کوتاه‌مدت ارائه دهد. این بخش از بازدیدمان حدود یک ساعت طول کشید.

سرزمین گنج

قرمز، آبی و سفید؛ رنگ‌ و بافت و الگوی بی‌نظیر، محو قالیچه‌ نفیس ایرانی شده بود. دکتر پزشکیان قالیچۀ نفیسی را، که سالن را پوشانده بود، نگاه می‌کرد. ظهر برای جلسه‌ای با هنرمندان صنایع دستی جنوب شرق استان تهران به فرمانداری ورامین می‌رویم. فعالان هنرهای سنتی و بومی و صنایع دستی، با رئیس‌جمهور درد‌و‌دل می‌کردند؛ از موانع می‌گفتند. دکتر پزشکیان بر اعتقاد همیشگی خودش تأکید کرد و گفت: «اگر باور داریم که فرهنگ و تمدن ما غنی است، باید این را در زندگی روزمره، در تعاملات اجتماعی نشان دهیم. تا زمانی‌که بتوانیم هنر خلق کنیم، تولید کنیم و توانایی‌های خود را به نمایش بگذاریم، هیچ قدرتی نمی‌تواند ما را متوقف کند.»

بعد از جلسه به سمت دشت‌های حاصلخیز و کشاورزی ورامین رفتیم که یکی از قطب‌های تولید محصولات دامی و زراعی است. قرار بود یک واحد پرورش مرغ و فاز اول یک واحد کشت و صنعت افتتاح شود. با حضور جمعی از کشاورزان، دامداران و مقامات مراسم افتتاح برپا شد. این واحد یکی از برنامه‌های خودکفایی در تولید مواد غذایی است و با ظرفیت تولید روزانه هشت تن تخم‌مرغ آغاز به کار کرد. رئیس‌جمهور وارد سالن پرورش مرغ شد و روند کار را از نزدیک مشاهده کرد. یکی از کارگران جوان توضیح داد که این واحد می‌تواند نیاز بخش زیادی از بازار محلی را تأمین کند. لبخند بر لبان دکتر پزشکیان نقش بست و گفت: « همان چیزی که باید باشد! این یعنی ما می‌توانیم روی پای خودمان بایستیم.»

راه پُر درد؛ عهد پُر وفا

وارد گلخانه شدیم؛ بوی خاک خیس‌خورده و گیاهان به مشام می‌خورد؛ طراوت‌بخش روح و جان! فاز اول کشت و صنعت شامل گلخانه‌های مکانیزه برای تولید سبزیجاتی همچون گوجه فرنگی، خیار، فلفل و.. بود. و این فاز به بهره‌برداری رسید. این پروژه با استفاده از فناوری‌های نوین آبیاری، پاسخی به چالش کمبود آب در منطقه است و دکتر پزشکیان در سخنرانی کوتاهی در این مراسم گفت: «کشاورزی ما باید به‌روز شود؛ نمی‌شود با روش‌های قدیمی هم آب را هدر داد و هم انتظار تولید بالا داشت.» و از کشاورزان خواست تا دغدغه‌هایشان را بگویند. یکی از آن‌ها، مردی با چهره گندم‌گون بود و از هزینه‌های بالای سوخت و کمبود کود سخن گفت و رئیس‌جمهور قول داد که این مسائل در نشست بعدی هیئت دولت مطرح و با همکاری وزیر جهاد کشاورزی حل شود.

پس از پایان برنامه، دکتر پزشکیان با چند نفر از اهالی روستاهای اطراف دیدار کرد و خانمی از او خواست تا به وضعیت راه‌های روستایی رسیدگی کند. او با یادداشت کردن این درخواست برای استاندار تهران، گفت: «فراموش نمی‌کنم، راهی پیدا می‌کنیم تا زندگی‌تان راحت‌تر شود.» سپس به زیارت بارگاه مقدس امام‌زاده جعفر‌‌بن‌‌موسی‌کاظم‌(ع) در پیشوا رفتیم. زیارت این مکان مقدس با لحظات دل‌نشین عصر همراه بود و حض از فضای روحانی و معنوی بیشتر شد. در کنار زیارت این بارگاه شریف، دکتر مسعود پزشکیان در جمع خانواده شهدای شهرستان پیشوا نیز حاضر شد و گفت: « شهدا زنده‌اند و من بیم آن دارم که ما مرده باشیم. باید راه شهدای عزیز را ادامه داده و آرمان آنها را زنده نگه داریم. ما در امتحان سختی قرار داریم و امیدوارم خداوند کمک کند تا از این امتحان سربلند بیرون بیاییم.»

قدم به قدم تا حل مشکلات

دیگر چیزی به پایان روز نمانده است. به سمت نشست با مدیران شهرستان‌های جنوب شرق تهران در پردیس پاکدشت دانشگاه تهران می‌رویم. فضای داخل سالن حال و هوای کاملاً بهاری دارد. کتیبه‌ای گل‌گون را، مجاور تریبون، به طرح پرچم ایران مزین کرده‌اند. مدیران منطقه گزارش‌هایی از پیشرفت پروژه‌ها و چالش‌های منطقه برای رئیس‌جمهور ارائه دادند. دکتر پزشکیان در سخنانش بر ضرورت واگذاری اختیارات بیشتر به مدیران محلی تأکید کرد و گفت: «مشکلات زیادند، اما با همکاری و استفاده از توانمندی‌های منطقه‌ای، قادر به حل آن‌ها هستیم.» همچنین، پد جدید بالگرد اورژانس را از طریق ویدئوکنفرانس افتتاح کرد. با این اقدام، ارائه خدمات امدادی در منطقه را بهبود یافته و تسهیل خواهد شد.

ظاهراً سفر نیم‌روزی رمضانی به اتمام رسید اما دکتر پزشکیان سرزده ما را به هیئت ثارالله (شهدای قمی) برد. رئیس‌جمهور در جمع مردم حاضر شد و میزبان او مردم بانیان هیئت از جمله حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن قمی، معاون امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری، بودند. خسته اما شنوای مردم بود و پس از یک روز کاری سخت با آنها نجوا کرد: «یا اَباعَبْدِاللَّهِ اِنّی سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَکُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حارَبَکُمْ اِلی یَوْمِ الْقِیامَهِ»

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

آخرین مطالب

سفر دوازدهم؛ عبادت به جز خدمت خلق نیست
سفر یازدهم؛ کم‌آبی یا بحران آب
حضور سرزده دکتر پزشکیان در میان مردم رودهن
نهمین سفر؛ یک قدمی پایتخت
هشتمین سفر؛ شکستن پروتکل‌ها
هفتمین سفر؛ بازگشت به خانه