رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: طبق برآوردی که تا امروز سازمان آمار اعلام کرده است ۹۶ و دو دهم درصد از جمعیت کشور باسواد است و ۳ درصد بیسواد داریم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دکتر مسعود پزشکیان به نقل از خبرگزاری فارس، عبدالرضا فولادوند معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی امشب ۶ دی ماه ۱۴۰۳ در برنامه صف اول شبکه خبر گفت: آمار باسوادان در سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۵۵ ۴۸ و ۸ دهم درصد بوده است. طبق آمار سال ۱۳۹۵ این رقم به حدود ۹۴.۷ درصد رسیده است. طبق برآوردی که تا امروز سازمان آمار اعلام کرده است ۹۶ و دو دهم درصد از جمعیت ما باسواد است و ۳ درصد بیسواد داریم. معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی افزود: از هفتم دی ماه ۱۳۵۸ در سوادآموزی رشد شتابانی را تجربه کردیم. جمعیت بیسوادی ما، سن بالاتر و انگیزه کمتری دارند. در طول این ۴۵ سال مراحل گوناگونی را طی کردیم و این رشد بیشتر برای دو دهه ابتدایی بعد از انقلاب است.وی ادامه داد: فقر مالی باعث شده است که جوامع ما بیشتر به فکر کسب درآمد باشند برای اینکه آموزش سوادآموزی را در کنار کار توسعه بدهیم در حوزه وزارت جهاد و کشاورزی کتابهایی را تدوین کردیم و سواد را در کنار کار روزمره افراد آوردیم.فولادوند در مورد گام سوم گفت: ما اگر آموزش رسمی را به عنوان گام اول محسوب کنیم گام سوم بحث مهارتهای سبک زندگی است.معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: بر اساس برآورد مرکز آمار در سال ۱۴۰۲ ۹۰.۷ درصد باسواد داریم که این افراد 6 سال به بالاهستند. جمعیت باسوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال که جمعیت هدف سازمان نهضت سوادآموزی است ۹۶ و ۹ دهم درصد در سال ۱۴۰۲ برآورد شد.
فولادوند گفت: یونسکو چهار تعریف از سواد دارد که اولین تعریف، توانایی خواندن و نوشتن افراد به زبان مادری است یعنی همان چیزی که ما در طول ۴۵ سال پای آن ایستادیم. تعریف دوم، آشنایی با زبان خارجه و استفاده از سیستمهای رایانهای است. تعریف سوم، ۱۲ مهارت را برای سواد اعلام کردند و در تعریف چهارم باسواد کسی است که با استفاده از ۱۲ مهارت در خود تغییر ایجاد کند.وی افزود: در برنامه هفتم قید انحلال و ادغام سازمان نهضت سواد آموزی زده شده و این سازمان را به سمت آموزشهای مهارتی میبرند. سازمان نهضت سوادآموزی و آموزش عمومی بزرگسالان، سازمانی آموزشی و فرهنگی وابسته به وزارت آموزش و پرورش خواهد شد که به صورت هیئت امنایی و بر اساس مقررات این اساسنامه اداره میشود. هدف سازمان در اساسنامه پیشنهادی شامل هماهنگی، برنامهریزی، پشتیبانی، نظارت بر امور مرتبط با ریشهکنی بیسوادی، آموزش بزرگسالان و ارتقای سواد عمومی است.معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در مورد استخدام آموزشیاران گفت: تمام آموزش دهندگانی که تا قبل از سال ۹۱ فعالیت داشتند بر اساس مصوبه مجلس جذب آموزش و پرورش شدند اما از سال ۹۱ به بعد صرفاً از موسسات آموزشی خرید خدمات کردیم. کسانی که در پنج سال گذشته حداقل یک سال و در هر هفته ۲۴ ساعت تدریس داشتند بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۳ میتوانند به صورت حقالتدریس فعالیت کنند.