سومین سفر استانی/ از تجلی وحدت شیعه و سنی تا درخواست برای رفع تحریم‌ها + کلیپ

هواپیمای رئیس‌جمهور رأس ساعت ۱۵ در فرودگاه کنارک به زمین نشست. پس از سخنانی کوتاه، بلافاصله برای دیدار مردمی به ورزشگاه شهید حاج قاسم سلیمانی رفت و بعد از اقامه نماز مغرب و عشا در نشست توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم حضور یافت و با خیرین و مسئولان استانی دیدار و گفت‌وگو کرد. آخرین برنامه دکتر مسعود پزشکیان حضور در سالن همایش‌های بین‌المللی منطقه آزاد چابهار و گفت‌وگو با فعالان اقتصادی منطقه مکران با عنوان «توسعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری» بود و او در این مراسم نخستین کارت چابهاروند را دریافت کرد.

به قلم خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع‌رسانی دکتر مسعود پزشکیان، در این سفر برنامه‌ها رنگ کلی توسعه منطقه‌ای داشت اما در دیدار مردمی مسائل با جزئیات مطرح شد و سخنان حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد موسوی، امام جمعه چابهار و مولوی عبدالواحد بزرگ‌زاده، امام جمعه موقت اهل سنت چابهار درباره مسائل بهداشتی و معیشتی مردم سیستان و بلوچستان توجه رسانه‌ها را جلب کرد. آب آشامیدنی، احداث بیمارستان، راهسازی، ایجاد اشتغال و از بین رفتن تبعیض، افزایش استانداردهای آموزشی از مطالباتی بود که در این دیدار بیان شد.

یکی از زیبایی‌های سفر به چابهار تجلی وحدت شیعه و اهل سنت بود. حضور دو امام جمعه تنها مصداق این تجلی نبود بلکه یکی از قاریان اهل تسنن «نشست نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم» را به عطر قرآن مزین کرد و پس از آن، سخنرانان نظرات خود را مطرح کردند و سپس علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، اعلام کرد: « تمام پروژه‌های نیمه تمام آموزشی ایرانشهر به زودی تکمیل و تحویل دانش آموزان داده خواهد شد و مسائل نظام تعلیم و تربیت را حل خواهیم کرد چون مسیر توسعه کشور از آموزش و پرورش می گذرد و آموزش آغاز تحول در کشور است.»

در ادامه، سردار محمد زهرایی، فرمانده بسیج سازندگی کشور، تأکید کرد:«سپاه و بسیج سازندگی با تمام توان در خدمت دولت و مردم هستند. بسیج بزرگ‌ترین شبکه ارتباطی با مردم را دارد و ما همواره استفاده از ظرفیت‌های مردمی را به‌عنوان یک اولویت در حلقه‌های میانی دنبال می‌کنیم.»

محمدرضا واعظ مهدوی، رئیس شورای عالی بنیاد همدلان آینده‌نگر سیستان و بلوچستان، نیز مسائلی را در رابطه با وضعیت تحصیلی و زیرساخت‌های استان سیستان و بلوچستان بیان کرد و گفت: «۹۲ مدرسه شبانه روزی در این استان جانمایی شده است که ۵۱ مدرسه برای دختران و ۴۱ مدرسه برای پسران خواهد بود. بودجه مورد نیاز برای این کار حدود دو هزار میلیارد تومان برآورد شده است.»

معین‌الدین سعیدی نماینده پیشین چابهار، عباس علی مرادی، پدر شهید حسین علی مرادی، و چند تن دیگر از فعالان حوزه مدرسه‌سازی در سیستان و بلوچستان، به لزوم اصلاح ساختارها و کیفیت نظام تعلیم و تربیت، مدرسه‌سازی، مدرسه‌یاری و مدرسه‌داری اشاره کردند. آنان یادآور شدند که توسعه یک فرایند است و پروژه‌محور نخواهد بود. در این نشست، مطرح شد که باید مدرسه‌سازی توجیه داشته باشد و متناسب با جمعیت هر منطقه اقدامات زیرساختی با کنار گذاشتن منیت‌ها شکل بگیرد.

در آخرین برنامه روز نخست سفر به چابهار نشست توسعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری چابهار برگزار شد و مورد نقد و بررسی قرار گرفت. فعالان اقتصادی بخش مَکُران توسعه دریا‌محور را یک فرصت استثنایی عنوان کردند و یادآور شدند که اقیانوس ظرفیتی نو و بکر است که باید آن را در راستای دیپلماسی عمومی و اقتصادی مورد توجه قرار داد. همچنین آنها خواهان حمایت از بخش خصوصی در طرح‌های توسعه مکران برای بهینه‌سازی شرایط زندگی مردم، دسترسی به تکنولوژی‌های جدید، کاهش بوروکراسی (دیوان‌سالاری) ورفع تحریم‌ها شدند.

گزارش چندرسانه‌ای این سفر را نیز می‌توانید در ادامه ببینید:

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دیدار با فرهیختگان و نخبگان خوزستان
رئیس‌جمهور از حاشیه شهر اهواز بازدید کرد